Skialpová sezóna 2022

posted in: Příspěvky | 0

12.2 Nejkrásnější tůry vedou na Hohe Veitsch

Kombinované sestavu složenou z členů Máji a Tomáše doplnil kamarád David a první skialpové krůčky si vyzkoušela Markéta a kolegové Přema s Kamilem. Fotogalerie zde.

Hohe Veitsch

18.2 Seetalské Alpy

Prodloužený víkend a znovu 6 lyžařů: Mária, Kolda, Tomáš, Karel, Michal, Pavel, fotogalerie tady.

Repenstein (1956m) totálně bez sněhu

19.3 Roháče (Zuberec)

3. výlet a potřetí 6 lyžařů, tentokrát dokonce všichni z HorHod 🙂 Fotky a video držkopadu zde.

  • v sobotu jsme od lanovky vystoupali na hřeben Predného Salatína, po sjezdu do sedla Parichvost odkud Kolda, Jirka, Karel a Vlastík sjíždeli na západ aby nakonec zdolali Brestovou (1934m) a Peťa zachraňoval Tomáše po nepodařeném pokusu o sjezd bezejmenným žlabem na východ aby den zakončili vystoupáním na 2048m vysoký Salatín.
  • v neděli jsme všichni společně (většinou s lyžemi na zádech, mačkami na nohou a cepínem v ruce) vystoupali na Spálenou (2083m) a z Rozcestí pod tromi kopami vyběhli ještě na Roháčské plesa.
Vrchol Spálená (2083m)

27.2.2022 Jeseníky – Dlouhé Stráně a Mravenečník

Koncem února, po několika zahraničních výpravách jsme se vydali opět v tuzemsku na jednodenní Jeseníky. jelo nás 6 (ale z toho 4 na běžky), takže jsme si s Rybízem užívali prašanu sami. Ač to dole vůbec nevypadalo, nasadili jsme lyže u auta a sundali pár desítek metrů od něj. K výstupu jsme použili lesní cesty a trailovou trasu, takže jsme se krásně vyhnuli ruchu sjezdovky i skaliskům pod Rysí vyhlídkou. Sněhové podmínky úžasné, jen sjezdy řídkými lesíky jsou moc krátké. Zaskotačili jsme 2x z hráze Dlouhých strání a jednou z Mravenečníku a museli na sjezdovku a domů.

Foto a video na https://horhod.rajce.idnes.cz/Jeseniky_-_Dlouhe_Strane_a_Mravenecnik_2_2022/

Z hráze Dlouhých Strání dolů panenským sněhem