Tatry Vysoké, neoddílové

posted in: Příspěvky | 0

12-13.3.2016

Z oddílového zimního zájezdu na 4 dny do Vysokých Tater, s domluveným ubytováním na Zbojnické chatě, kam se přihlásili 3 členové, jeden byl nahlášen bez jeho vědomí a pátý účastník se přidal jako nečlen, se nakonec stal dvoudenní výlet jednoho člena a dvou známých, kteří se k němu (nebo naopak) přidali, přičemž vše se domluvilo až v pátek odpoledne. Plynou z toho mnohá ponaučení, ale zejména to, že kdo se bojí špatného počasí a zůstane doma, často propásne i to dobré.

S klukama, Standou a Radkem ze Ždánic, jsme v sobotu časně ráno vyrazili a v poledne stáli na vrcholu Kriváně (2494 m), což byla nádherná zimní tůra levým ramenem Kriváňa nahoru a pravým dolů. V neděli jsme se pak mohli pokochat výhledem z předvrcholu Štrbského Soliska (necelých 2300 m),

Troufám si konstatovat, že podmínky na turistiku byly téměř ideální, na skialpy nad 1200 m dobré až výborné (čím výše, tím lépe) a na lezení dobré (zvláště jižně orientované polohy). Počasí v sobotu oblačno, mlhavo, s větrem a občasnou viditelností, v neděli kolem Solisek polojasno, mlha z údolí, odpoledne krásně.

Sníh zrána tvrdý, původně vlhký, promrzlý, nosný, odpoledne na sluníčku odměklý. Z Kriváňa jelo z vrcholu dolů žlabem mnoho skialpinistů, i ze sedla za Predným Soliskem byly vidět stopy od lyží do obou dolin.

Autorem fotek je převážně Radek.

P.S. dívaje se dnes, tj v pondělí, na tatranské webové kamery, lituji, že jsme nezůstali déle.

Kolda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *